Glasvezel behang of glasweefselbehang?

Op Behangwinkel.nl willen we je niet alleen inspiratie bieden voor leuke en bijzondere behangen, ook geven we graag meer informatie over verschillende soorten behang. Dit keer staan de verschillende soorten glasvezel behang centraal.

glasweefsel behangGlasvezelbehang, glasweefsel behang, glasvlies behang. Verschillende namen voor een speciaal soort behang. Glasvezel behang is namelijk gemaakt van glasvezels die op een speciale manier geweven of geperst worden, waardoor er een zeer sterk behang ontstaat. De geperste behangen worden glasvlies behang genoemd. Deze zijn iets dunner dan de glasvezel behangen en zijn vaak strak en egaal afgewerkt. De geweven modellen zijn glasvezel of glasweefsel behangen die met een structuur komen. Een visgraat-, ruit-, blok- en zigzagmotief behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Glasvezel behang is alleen in wit verkrijgbaar, doordat het gemaakt wordt van vezels. Maar dit behang is zeer makkelijk overschilderbaar met latexverf, waardoor je een eigen persoonlijke look kunt creëeren. En de leuke structur blijf je gewoon zien, ook na het overschilderen. Het geweven glasvezelbehang heeft nog meer voordelen. Om er maar een paar te noemen: het werkt geluidsdempend, het is zeer sterk, je kunt het behang meerdere keren overschilderen, het verbergt oneffenheden en gaat scheurtjes in de muur tegen, het is brandveilig en je kunt het makkelijk schoonmaken.

Wil je weten over hoe je glasvezel behang goed op de muur kunt plakken? Lees dan meer op onze pagina met plakinstructies.
Als je gelijk glasvezel behang wilt kopen, moet je vooral een kijkje nemen in de collectie van Graham & Brown.

Gerelateerde berichten

4 gedachten over “Glasvezel behang of glasweefselbehang?

    1. Dit hangt van een aantal factoren af. Een gladde ondergrond is altijd beter dan een muur met structuur. Daarnaast hangt het ook van soort structuur af. Een puntige structuur zul je eerder door een nieuw behang heen zien dan een ronde structuur. En als de muur geverfd is, hangt het van de verf af. Als de verf namelijk luchtafsluitend is, zal de muur zijn zuigkracht verliezen en zal een nieuw behang dus niet blijven plakken. Kortom, een hoop zaken om rekening mee te houden! Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *