Behangen

Je hebt een behang uitgezocht en nu? Hoe zorg je ervoor dat het behang goed op de muur geplakt wordt? Behangwinkel.nl biedt je de helpende hand en geeft je graag allerlei tips en trucs voor behangen.

Er zijn verschillende zaken van belang bij het plakken van behang.

Behangen

  • Het is belangrijk om te weten wat voor soort behang je hebt gekocht. Er is namelijk een verschil tussen bijvoorbeeld vliesbehang, glasvezel behang en papieren behang. Elk soort heeft een eigen manier van bevestigen en niet elk soort is geschikt voor elke ruimte. Een kinder speelkamer heeft een steviger behang nodig dan bijvoorbeeld een slaapkamer en een vochtige ruimte als een badkamer vraagt ook om een speciaal type behang.
  • Als je weet welk soort behang je hebt gekocht, kun je de plakinstructies voor jouw soort behang op zoeken. Behangwinkel.nl zet de algemene plakinstructies voor de verschillende behangen voor je op een rijtje. Maar lees ook altijd goed de instructies die bij jouw behang worden geleverd.
  • Niet alleen heeft elk soort behang een aparte plakmethode, ook het behangplaksel dat je moet gebruiken verschilt. De lijm van een vlies behang kun je niet gebruiken voor een papieren behang en omgekeerd.

 

Bekijk ook de checklist die Behangwinkel.nl voor je heeft samengesteld met dingen die je niet moet vergeten als je gaat behangen. En als je dan alles klaar hebt staan om te gaan beginnen, is het belangrijk om ook de kamer behangklaar te maken. Je moet bijvoorbeeld oud behang verwijderen, je muur egaliseren en stopcontacten en andere contactdozen van de wand afhalen. Als je muur helemaal glad, schoon en droog is heb je de beste ondergrond om te zorgen dat je behang goed blijft plakken.

 

BehangenAls je start met behangen kan het zijn dat je een lange rechte muur hebt waar je alle banen eenvoudig naast elkaar kunt plakken. Maar het kan ook zijn dat je om een hoek moet behangen, een radiator op de muur hebt zitten waar je rekening mee moet houden of een raam tegen komt. Natuurlijk zijn er ook voor de lastige behangplekken allerlei handige truukjes om te zorgen dat je een geweldig eindresultaat krijgt. En tot slot wil Behangwinkel.nl graag 7 algemene tips voor behangen met je delen zodat je geen professionele behanger meer nodig hebt maar zelf aan de slag kunt gaan. Met natuurlijk een mooi behangen muur als resultaat.

 

Succes met behangen!

2 gedachten over “Behangen

  1. Hallo,
    Het lijkt me heel leuk om een deur te behangen. Maar moet je dan ‘om de hoek’ behangen op de kopkanten of alleen op de voor- en achterkant van de deur? Zijn de hoeken niet extra kwetsbaar? Of zijn daar hulpmiddelen voor?
    Mvg. Jolanda Heens

    1. Hallo Jolanda, De behangen die speciaal voor een deur gemaakt zijn, zijn meestal alleen om de voor- en/of achterkant van de deur te behangen. Deze gaan niet de hoek om. Zolang je het behang goed plakt en losse hoekjes voorkomt, moet het in principe geen probleem zijn en zal dit behang gewoon goed blijven zitten. Neem eens een kijkje bij Muurmode.nl voor een collectie deurbehang. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *