Plakadvies voor lastige plekken

Er zijn van die plekjes waar je tegenop ziet om te behangen. Achter de radiator, om een hoek, bij een stopcontact. Graag geven we je wat tips en plakadviezen voor deze lastige plekken, zodat ook hier je behang mooi op de muur komt.

  • Rond een stopcontact behangen

Voordat je de muur met een stopcontact gaat behangen moet je het afdekplaatje van het stopcontact verwijderen. Als je bij het stopcontact bent kun je de behangbaan gewoon over het stopcontact heen plakken. Druk het behang alleen niet aan maar voel waar het stopcontact precies zit en maak in het midden een stervormige opening.Scheur het behang weg tot het einde van het stopcontact en snij het makkelijk weg (iets kleier dan het afdekplaatje). Plaats het afdekplaatje na het behangen weer op de muur en je hebt een perfect aansluitend behang bij je stopcontact.

  • Behangen tot aan een hoek

Als je wand tot aan een hoek loopt en je wilt niet om de hoek behangen kun je je behang makkelijk precies passend plakken. Gebruik een hele baan, plak deze tot aan de hoek en maak in de hoek met de zachte kant van een schaar of mesje een vouw in het behang waar je wilt dat het eindigt. Haal het behang weer een stukje los, knip het overtollige deel af en plak het behang weer vast. Zo loopt je behang precies tot in de hoek.

  • Een hoek om behangen

Als je een hoek wilt behangen kun je dit op verschillende manieren doen.
> Sluit de behangbaan aan op de vorige baan die al op de muur zit en zorg dat je baan niet net bij de hoek ophoudt. Gebruik een baan juist om beide delen van de muur bij de hoek te behangen. Als je bij de hoek bent, knip je bovenaan het behang in tot de hoek. Je kunt nu het behang gewoon op de volgende wand verder behangen.
> Je kunt er ook voor kiezen om het behang na de hoek maar 1 centimeter door te laten lopen en de rest weg te snijden. De nieuwe behangbaan laat je in de hoek beginnen en deze overlapt de andere baan dus iets.

  • Achter een radiator behangen

De lastigste plaats voor de meesten onder ons om te behangen is achter een radiator. Je hebt twee opties als je achter een verwarming behang wilt plakken. Het makkelijkst is om alleen het gedeelte dat je ziet te behangen. Je kunt echter ook de gehele muur achter de radiator behangen, maar dit is wel lastiger en meer werk. Als je niet geheel achter de verwarming door plakt, knip je de behangbanen vooraf op maat, zodat je nog net met je hand bij het uiteinde kunt komen. Als je met je hand niet goed tot het einde van het behang komt, kun je ook een behangrolletje op een stok plaatsen om het behang aan te drukken.  Als je in zijn geheel achter de verwarming wilt behangen moet je de beugels waarmee je radiator aan de muur zit losmaken. Snij de banen op maat en laat ze achter de verwarming naar beneden vallen. Het kost misschien wat moeite, maar nu kun je de baan op zijn plek schuiven en tegen de muur aan drukken. Als het behang in zijn geheel achter de radiator zit, kun je de beugels weer aan de muur vast maken. En zo heb je voor je het weet ook achter een radiator behangen.

  • Om kozijnen behangen

Om je kozijn heen behangen lijkt moeilijker dan het is. Het makkelijkst is om te doen alsof het kozijn er niet is. Je plakt de behangbaan gewoon van boven naar beneden op de muur. Je drukt het goed aan op de muur, tot aan het kozijn. Met de botte kant van een schaar of mesje maak je de vouw in het behang waar je de rand van je kozijn loopt. Langs deze vouw snij je het teveel aan behang gewoon weg. Heb je veel behang dat je weg moet snijden en maakt dat het lastig om de vouw goed te maken, knip dan alvast al het behang tot een paar centimer van het kozijn weg. Je kunt nu makkelijker de vouw maken. Borstel het behang na het wegsnijden goed aan tot de rand van het kozijn en je hebt een perfect aansluitend behang.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *