Plakinstructies glasvezel behang

glasvlies behangHet aanbrengen van is erg makkelijk. Wij geven je graag wat algemene tips voor het bevestigen op de muur. Let er goed op dat je de instructies behorend bij jouw soort behang aandachtig leest voordat je begint met plakken.

 

Tip!Trek (dunne) handschoenen aan als je met glasweefsel behang werken. De kleine vezels kunnen namelijk (huid)irritaties en jeuk veroorzaken.

 

 

Plakinstructies

  1. Zorg dat je muur plakklaar is. Verwijder alle oneffenheden, stopcontacten en lijmresten van een eventueel vorig behang.
  2. Zorg dat je je lijm klaar hebt staan. Dit moet lijm speciaal voor het plakken van glasvezel/glasweefsel/glasvlies behang zijn.
  3. Snij de banen op maat. Je kunt alvast meerdere banen snijden, zodat als je begint met plakken je achter elkaar door kunt plakken.
  4. Je brengt bij de lijm niet op het behang, maar op de muur zelf aan. Als je namelijk de lijm op het behang zelf aanbrengt, wordt dit heel zwaar en heb je kans op scheuren. Breng de lijm voldoende dik aan, genoeg voor ruim één baan.
  5. Begin in de hoek met het pakken van de eerste baan. Als je wilt kun je een loodlijn tekenen als hulp om de baan recht te plakken. Druk het behang goed aan. Als je wilt kun je het behang nog enigszins verschuiven als het op de muur zit, zodat je de banen goed op elkaar aan laat sluiten.
  6. Plak vervolgens de andere banen op de muur, waarbij je de banen tegen elkaar aan plakt, totdat de hele muur gedaan is.
  7. Laat het behang goed drogen voordat je het eventueel gaat overschilderen. Het kan zijn dat je het behang meerdere keren moet schilderen om het goed dekkend te krijgen.

Veel plezier met je nieuwe muur met !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *