Tips voor het inrichten van een kinderkamer met behang

Een leuke kinderkamer inrichten voor je zoon of dochter. Een belangrijk onderdeel hierbij is het kinderkamer behang. Maar hoe kom je tot een goede keuze en maak je samen met de meubels en accessoires er een mooi en leuk geheel van.

Kies voor een bepaalde stijl en stem daar ook de kleur van het behang op af

Waar je eigenlijk al eerste aan moet denken is wat voor stijl ga ik gebruiken voor de kinderkamer (bijv. Industrieel of Scandinavisch) of kies je voor een bepaald thema? Heb je een duidelijk beeld qua kleurgebruik en materialen dan kan je behang kinderkamer gaan uitzoeken.

Een wand met fotobehang

Je ziet fotobehang steeds vaker terugkomen in het interieur. Ook dit is een leuk idee als kinderkamer behang. Plak op een wand een mooi fotobehang dat past bij de stijl of het thema. Het geeft een heel speels effect aan de kinderkamer. Uiteraard is het wel fijn dat je de overige muren wat rustig houdt in het behang. Er is een ruim aanbod in fotobehang en altijd wel iets te vinden dat goed past bij de stijl en inrichting van de kinderkamer.

op het behang

Kies je voor een mooie effen kleur in behang kinderkamer? Dan kan je dit nog wat leuker maken en wat meer sfeer geven door gebruik van muurstickers. Deze kan je heel eenvoudig op het behang plakken. Daarnaast zijn ze ook heel gemakkelijk weer te verwijderen. Uiteraard zonder dat je het behang beschadigd. Het voordeel daarvan is dat je de uitstraling en sfeer van de kinderkamer regelmatig weer kan veranderen. Je kan nieuwe kopen en zo geef je in een handomdraai de muren weer een andere sfeer. Zonder dat je weer opnieuw moet gaan behangen.

Laat het behang in de inrichting terugkomen

Kinderkamer behang kan je ook laten terugkomen in de inrichting. Het behang wat je op de muren plakt kan je ook gebruiken om op een opbergdoos te plakken. Het is heel belangrijk om voldoende opbergruimte te creëren in een kinderkamer. Een mooie opbergdoos waar je zoon of dochter het speelgoed in kan opbergen is daar een goed voorbeeld van.

Opbergdozen zijn er in allerlei soorten en maten. Je kan de dozen wat op pimpen door deze met een stukje behang te beplakken. Op die manier laat je het behang een stukje terugkomen in de inrichting. Uiteraard zijn er nog wel meer voorbeelden van hoe je behang nog meer kan laten terugkomen in de inrichting van een kinderkamer.

Wat voor soort behang voor de kinderkamer?

Er zijn verschillende soorten behang zoals bijv. vlies. Glasweefsel of vinyl behang. Deze laatste soort is overigens zeer geschikt en heel praktisch als behang voor een kinderkamer.
Vinylbehang kan je namelijk als het nodig is met een licht vochtige doek afnemen. Waarmee je wat kleinere vlekken gemakkelijker kan wegpoetsen. Over het algemeen genomen is iedere soort behang geschikt voor een kinderkamer. Het is wel belangrijk om te weten hoe je het behang het beste kan aanbrengen om het mooiste eindresultaat te krijgen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *