Behang -kleuren en stijlen om rust in huis te brengen

Als er één ding is dat het huis zou moeten zijn, dan is dat ontspannend. Of het nu gaat om ’s avonds met het gezin aan tafel zitten of een half uur de tijd nemen om een boek te lezen, in ons hectische moderne leven is het belangrijker dan ooit om even op adem te komen. Maar als je de kans krijgt om te gaan zitten om te ontspannen, heb je dan ooit stilgestaan bij de impact die jouw inrichting heeft?

Je interieur kan echt een wereld van verschil maken als het gaat om je stressniveau. Het kiezen van de juiste kleuren, patronen en stijlen in je inrichting kan je huis niet alleen een fashion-forward edge geven, maar kan je humeur zelfs een boost geven en je helpen te ontspannen! Als je je huis een opfrisbeurt wilt geven, probeer dan enkele van deze decoratietips!

Houd het licht, helder en eenvoudig

Als het om je muren gaat, is soms eenvoud het beste! Niet alleen zijn ingetogen, minimale achtergronden altijd in de mode, maar een opgeruimde muur kan echt leiden tot een opgeruimde geest. Kies voor effen behang in een egale kleur of voor behang met minimale patronen en subtiele texturen. Houd er rekening mee dat lichte kleuren een ruimte veel lichter, helderder en groter kunnen laten aanvoelen, dus witte of zeer bleke tinten zijn ideaal om een ruimtelijk gevoel te creëren met meer ruimte om te ontspannen.

Haal inspiratie uit de buitenlucht

Haal inspiratie uit de natuur en het buitenleven om een rustig gevoel in huis te brengen. De natuur zorgt voor een constant gevoel van zen. Stel je eens een ontspannende vakantie in een blokhut voor en roep dat gevoel het hele jaar thuis op.

Houd de inrichting eenvoudig en kies voor knusse pluche plaids en een overvloed aan stoffering voor een chique, gezellige sfeer in een hut. Als het op je behang aankomt, kies dan uit realistische bostaferelen om je geest te laten ontsnappen, of kies voor een behang met houten paneeleffect om je huis een landelijk gevoel te geven, ongeacht de locatie.

Overweeg kleuren

We weten allemaal dat kleuren emoties kunnen oproepen, het dragen van een bepaalde kleur naar een sollicitatiegesprek of een eerste date kan bijvoorbeeld de juiste indruk wekken. Welnu, hetzelfde geldt voor de kleuren die in je huis worden gebruikt. Om een ontspannen gevoel te creëren door middel van kleur, kies je voor rustgevende, rustige en ingetogen tinten en vermijd je alles wat te fel en energiek is, zoals oranje of rood.

We zouden aanraden:

Blauw behang
Blauw, dat doet denken aan de kust of een heldere zomerdag. Het is een kleur waarvan bekend is dat het je geest kalmeert en een gevoel van onmiddellijke ontspanning geeft.

Roze behang
Roze is niet alleen een vredige, rustgevende tint, maar is  ook een enorme trend in huisdecoratie. Kies voor je muren voor subtiele roze tinten – ash roze of mooie bloemen zijn perfect voor een prachtig ingetogen sfeer.

Groen behang
Net als bij op de natuur geïnspireerd behang, kan een effen groen behang ook het ontspannende gevoel van de natuur in je woning brengen. Kies voor zacht, neutraal getint, lichtgroen om de sereniteit in elke kamer in huis te vergroten.

Ben jij klaar om je huis in de juiste sfeer onder te dompelen?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *