Botanische Urban Jungle

De botanisch trend wordt steeds populairder en we zien op Instagram en Pinterest leuke voorbeelden van interieurs in deze trend. Groentinten zijn natuurlijk niet weg te denken in dit interieur met leuke botanische accessoires en decoratie voor aan de muur. Denk aan lijsten met posters en behang om een kamer om te toveren in een ware jungle.

Zo zie je behang met vintage look voorzien van prachtige planten, bloemen, vogels en dieren of patroon behang van mooie tropische bloemen of banenbladeren waarmee je je kamer een exotisch sfeertje geeft. Je kan het natuurlijk groots aanpakken en de hele kamer maar je kan ook kiezen voor een kleiner formaat en zo maak je een mooie feature wall in je woonkamer of slaapkamer. Vaak wordt de hal, gang of de toilet van de woning vergeten maar ook dit is een perfecte ruimte om een jungle trend te creëren. Kijk bij fotobehangen voor mooie prints voor op jouw muur.

Naast behang, accessoires en meubels zit het botanische effect met name in de details. Een echte jungle oase creëer je met een verzameling tropische kamerplanten, zoals cactussen en varens of tropische plantsoorten zoals een bananenplant. Zelfs als je niet veel vloer of kastruimte hebt om planten te plaatsen kan je ook een mini oase maken door kleine hangplantjes te hangen aan bijvoorbeeld het plafond of een balk. Heb je een balkon of terras? Dan kan je de botanische trend hier ook doorvoeren.

Ben jij al geïnspireerd door deze woontrend? 

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Botanische Urban Jungle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *