De leukste behang trends voor 2020

Weg met die saaie kleuren en patronen en voeg wat kleur en spannende prints aan je interieur. Behang is een belangrijk hulpmiddel als het gaat om interieurontwerp. De juiste print kan een ruimte kleur en stijl geven en deze compleet transformeren. Maar ondanks dit zijn velen van ons bang om de sprong te wagen en een gewaagde print op onze muren te plakken. In plaats daarvan nemen we genoegen met neutrale effen tinten. Ja, dit is de veiligere optie, maar is dit wel het mooiste? We laten je hier zien waarom behang en in het bijzonder fotobehang zeker wel een plaatst verdient in elke slaapkamer of woonkamer, en dat doen we door jou de leukste behangtrends voor 2020 te tonen.

Bloemendessin en tropische sferen

Bloemenbehang is altijd een populaire optie geweest en het lijkt erop dat het dat altijd zal blijven. Klassieke bloemenprints raken nooit uit de mode en weerspiegelen onze behoefte aan wellness en ontspanning in huis door te putten uit onze liefde voor de natuur. Maar je ziet een verschuiving naar gedurfde tropische ontwerpen. Van palmbladeren en gouden details tot papegaaien en bloemblaadjes, deze ontwerpen zijn net zo mooi als klassieke bloemen, maar veel spannender.

Plafond als eyecatcher

In 2020 wordt hoe en waar we ons behang toepassen avontuurlijker. Mensen beginnen zich te realiseren dat behang niet alleen tot onze muren hoeft te worden beperkt. De zogenaamde vijfde muur van je huis – oftewel het plafond – verdient ook wat liefde, en je plafond behangen met een dramatische print is een echt onverwachte manier om je huis wat meer pit te geven. In 2020 is behang een van de belangrijkste manieren waarop we de beperkingen van huisontwerp verleggen, wat een uitdaging vormt voor wat als ‘de norm’ wordt beschouwd.

Briljante badkamers

Naast het behangen van delen van de kamer waar we nog nooit eerder aan hebben gedacht, behangen we nu ook ruimtes die eerder over het hoofd werden gezien. Het behangen van de badkamer is zowel een frisse als een retro-trend die de wereld van het interieurontwerp van de badkamer uitbreidt. Een kleurrijke ‘feature wall’ helpt je badkamer meer op te vallen en maakt het een aantrekkelijke ruimte. Je kan vervolgens de tinten uit het behang gebruiken om de rest van het ontwerp van de kamer vorm te geven en de hele ruimte samen te brengen.

Levendig groen en warme aardetinten

In termen van specifieke kleuren behoren levendige groentinten en aardetinten tot de meest populaire opties voor het komende jaar. Tinten die de afgelopen jaren populair zijn gebleken, zoals marineblauw, hebben de weg vrijgemaakt voor gewaagde en levendige groene tinten. Als een accentkleur helpen deze tinten om een ruimte op te frissen en de broodnodige kleur toe te voegen. Zelfs met neutrale tinten gaan we weg van grijstinten en beige om warmere aardetinten te omarmen die onze liefde voor natuurlijke materialen zoals hout en steen aanvullen.

Geometrie

Geometrische behangontwerpen zullen de komende maanden een grote comeback maken, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Wie kan het onmiddellijke gevoel van art deco-decadentie weerstaan? Geometrische patronen met metaalachtig effect brengen het moderne en het traditionele perfect samen, en geven zelfs de meest saaie binnenruimtes dat veelgevraagde gevoel van de Great Gatsby-glamour. Ze zijn vooral effectief in de woonkamer, hal of in de slaapkamer.

Als je opzoek bent naar prachtig behang moet je eens een kijkje nemen bij Muurmode. Zij hebben een uitgebreide collectie fotobehang maar ook de mogelijkheid om een persoonlijk behang te maken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *