Als je denkt aan behangen, denk je automatisch aan het behangen van, nou ja, muren. Maar als je plafond kleine scheurtjes heeft die je wilt verdoezelen, of als je op zoek bent naar een make-over van je kamer, is behangen met een meer decoratief doel misschien iets voor jou.

Zolang je plafond strak en glad is, moet het vrij eenvoudig zijn – maar als je plafond verschillende hellingen heeft en vormen kan dit enigszins lastig zijn en wil je misschien hulp zoeken als je niet al te handig bent. Er zijn tal van voordelen die gepaard gaan met het behangen van je plafond en ze zijn meestal gebaseerd op het idee dat het over het algemeen de algehele look en afgewerkte stijl van de kamer verbetert. Misschien wil je een bepaalde sfeer aan je kamer geven? Als je een lichte en frisse kamer wilt, kies je een witte of een lichte tint, terwijl je daarentegen een donkerdere kleur kan kiezen om een gezellige sfeer te creëren. Misschien heb je balken of een plafonddecoratie om te accentueren? Completeer deze met een gedurfde kleur om ervoor te zorgen dat ze opvallen en een centraal punt van de kamer blijven.
Overweeg je om aan de gang te gaan? dan volgen hier enkele tips om ervoor te zorgen dat je plafond er op zijn best uit komt te zien.
– Het is belangrijk dat je over een sterk, plat platform beschikt om vanuit te werken. Aangezien je vanaf een hoogte zult werken, wil je ervoor zorgen dat je stabiel op uw benen staat.
– Als je een decoratief patroonbehang gebruikt, teken dan een lijn evenwijdig aan de muur als een richtlijn voor het eerste stuk.
– Breng een behangprimer aan op het plafond; dit zal de schade verminderen wanneer je het behang ooit wilt verwijderen.
– Vraag hulp! Het is een lastige taak om in je eentje te doen, dus probeer een vriend of familielid te strikken.
Zoek je nog naar inspiratie voor je plafondbehang? Bij Muurmode vind je een groot aanbod in fotobehang. Daarnaast hebben zij de keuze tussen papier, vlies en airtex fotobehang in verschillende formaten en kan je zelfs fotobehang op maat laten maken. Wel zo ideaal voor jouw plafond.

Veel behangplezier!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *